Katt-drottningen

Senaste inläggen

Av Monica - 17 januari 2013 18:44


Kyrkogrimm. Jag hörde ordet i en novell som någon läste högt ur en bok med spökhistorier i bokcirkeln i tisdags.  Ett litet rysligt ord i en spökhistoria alltså, jag tänkte som så att det nog måste vara ett påhitt som författaren funnit på. Hoppades att det var ett påhitt. Att folk inte gjorde sådana vidrigheter, att såkallade kristna inte gjorde sådana vidrigheter. Nu undrar du kanske vad kyrkogrimm är för något?

Var så god och läs.http://sv.wikipedia.org/wiki/Kyrkogrim


Människor var jäkla sinnessjuka förr i världen.

ANNONS
Av Monica - 4 december 2012 20:06


Redan tisdag, december riktigt rusar iväg känns det som. Inget fel med det visserligen.

Snön har äntligen kommit, just nu är det mysigt med snö, dagen efter nyår så kommer jag antagligen att önska snö och snöslask och kyla all världens väg. Det perfekta vore om snön kom veckan innan jul och låg kvar tills nyårsdagen och sedan nästa dag var det majmånad med en gång, januari, februari, mars och april överhoppad tillsammans med deras kalla, kyliga och gråa snuviga dagar. Synd visserligen att missa min födelsedag den 23 mars, men ändå... 


I lördags kom min bror och hans lilla dotter förbi, de hade köpt med sig frukost, så kl 11.00 eller däromkring satt vi och åt frukost i mitt kök. Wy tappade en tand där mitt upp i alltihop och pratade på om tian tandfén skulle ge henne.

 

Inge hade passat på att storhandla när han var på willys, så efter frukosten åkte han snabbt med bussen hem och lämnade sina varor medan jag passade Wy, medan Inge var i väg så tittade jag och Wy på de gamla Greveholm- avsnitten från -96 på Youtube. Titta och titta visserligen, Wy såg en minut på ett avsnitt, två minuter på ett annat. Så kom hon ju till det avsnittet med skelettet och de scenerna skulle hon ju titta på några gånger. Sedan blev det prat om skelett hela dagen.  Hon ville inte gå någon promenad för - Det finns skelett i skogen. Så man fick ju försäkra henne om att - Nej, det finns inga skelett i skogen. Då frågade hon ju givetvis om var skeletten fanns någonstans. Så man förklarade att skelett finns på kyrkogården och de kan inte röra på sig och de är dessutom nedgrävda i jorden. Hon verkade ändå inte riktigt övertygad om att världen var skelett-säker för hon frågade några gånger till om det fanns skelett i skogen och till och med om det fanns skelett i lägenheten (hon tänkte väl att det kanske skulle hoppa fram ett dansande skelett helt plötsligt), men jag upprepade att skelett bara finns i nedgrävda i jorden på kyrkogården. Jag sa det tillslut att det bara finns skelett som rör på sig i fantasin, då var Wylie tyst en lång stund och såg väldigt fundersam ut, sen sköt hon fram underläppen och sa i ett väldigt dystert tonfall - Jag tycker inte om Fantasin.

Efter att Inge kom tillbaka så gick vi en runda och var iväg ganska länge, det hade hunnit mörkna och bli jäkligt kallt innan Inge och Wy åkte hem.   

När jag väl kom hem sedan så ordnade jag med en kopp te och lindade in mig i en filt och placerade mig i soffan och tittade lite på tv. Såg bland annat första avsnittet av adventskalendern och har sett alla hittills. Sista gången jag följde en adventskalender var nog Findus och Petssons julkalender för en herrans massa år sedan.    


Sedan i söndags så kom Anna och Andreas och deras lille son över till mig vid 16- tiden, det blev en hel del prat och skratt som vanligt.

    


I måndags så gick jag fram och tillbaka till stan, trots snöfallet. Hade ett litet ärende inne i stan och ville inte slösa bort 32 spänn på rabattkortet, det var en skön promenad faktiskt, var inte så kallt ute och snön var ganska fast under fötterna.

I dag så hade jag också ett ärende till stan, tog bussen däremot, det var betydligt kallare och snöslaskigare ute, jag skulle in till läsgruppen. Det var riktigt trevligt att komma iväg och göra något.


ANNONS
Av Monica - 23 november 2012 11:09Det måste ju varit väldigt svårt för Medusa när hon skulle sova, med en massa ormar fästa vid skalpen, kan ju inte varit bekvämt alls.

Så när man själv har en såkallad "dålig hårdag" så ska man nog inte klaga ändå, bara ha i en massa klet och samla det i en hästsvans och hoppas på en bättre morgondag. Det kunde ju varit mycket värre    Annars är jag väldigt tillbakalutad när det gäller håret, inte alls någon som dagligen står i en halvtimme och fixar med det. Höstruffsigt hår är bara snyggt, vilken årstid det än är.


Av Monica - 22 november 2012 20:50


Den här veckan har gått fort, trots dimma och det allmänt tråkiga molniga vädret som får en att vilja stanna inomhus. Katterna har hållit sig inomhus mestadels, de är inte förtjusta i det mörka blöta vädret heller. 

Det har blivit väldigt kallt nu på sista tiden, men jag vet ändå inte om det är riktigt dags ännu att plocka fram vinterkappan.

Hade jättekul i dag, åkte ut till Anna och Andreas och lille Victor vid tolvtiden. Jag kom inte hem förrän vid 19- tiden, det blev fika, promenad och sedan middag och mycket prat och skratt dessemellan.  

                       
  


Sedan efter att jag kommit hem så ringde brossan och det blev en timmes prat med honom, han hade mycket att prata om som vanligt, jobb, funderingar kring vänskap och om livet i stort.

Av Monica - 10 november 2012 21:56


Hade bestämt att jag skulle skriva ett litet inlägg här i dag, hade dock tänkt att det skulle blivit gjort betydligt tidigare än så här.

Det blev ganska mycket mer att göra här hemma i form av städning och plock än jag planerat.

Jag var tidigare på förmiddagen en runda inne i stan och köpte avmaskningspiller till katterna, så efter att jag gett dem deras piller nu på eftermiddagen så blev det den vanliga galna saneringen av hela jäkla lägenheten som brukar följa.

Hittade bla vad som måste varit en halv utspridd chipspåse under soffdynorna, hade först ingen aning om vad de kom ifrån  , sedan mindes jag ju att brossan och hans dotter varit kattvakt här för några helger sedan. Har ingen aning om varför de spritt ut chips under soffdynorna dock ?  

I dag vid tolvtiden så var jag en runda ute hos Anna. Det var ett litet tag sedan vi träffades nu för hon födde ju barn för två veckor sedan. Så nu är gamla Anna mamma, kommer nog att ta lite tid innan jag vänjer mig vid den tanken. Att den Anna som jag hittade på en massa bus och sattyg med som barn, nu har en son... Oj oj.  

En bild här på mor och son och typ halva fadern i bakgrunden.

Av Monica - 30 oktober 2012 17:20

Varit en ganska typisk höstdag i dag, kyligt molnigt och allmänt höstlikt. Vaknade ganska sent, drack lite fil till frukost och tittade lite på datorn. Aftonbladets hemsida brukar vara det första jag kollar upp. Men idag spelar det ingen roll om man lyssnar på radio, kollar in rapport på tv eller köper en dagstidning, allting kretsa kring stormen i USA.  Det händer ju betydligt värre katastrofer på andra hörn i världen hela tiden, men det slås inte upp stort på framsidorna i tidningarna, inte att inte stormen i USA är en katastrof för dem som bor där, men jämfört med hur många byar och människor (på mindre viktiga platser) som sveps bort i tsunamis varje år så är det ju inte direkt världens undergång. Men men.


Var en runda inne i stan i dag, var ju tisdag så det blev en tur till läsgruppen. Vi åt lunch och tittade sedan på en film, en gammal svartvit film som gick på ettan i dag, Barnen från frostmofjället. Vi hade läst boken för lite sedan så nu passade vi på att se filmen. Jag vet inte om boken egentligen kanske är en barnbok, men om man är lite intresserad av historia, speciellt om hur livet i sverige var förr så är den ganska intressant. Om än lite präktig.


Efter lunch och film så beslöt jag att promenera hem från stan, stannade till vid willys på hemvägen och handlade lite.  Det hade hunnit bli ganska kyligt nu på kvällen men när man går i rask takt så blir man ju ganska varm ändå. Det kändes skönt att få lite frisk luft och att röra på sig. Man blir lite piggare också.

Väl hemma så möttes jag av två nyfikna katter som nästan hoppade ned i kassarna för att se vad matte köpt. 


Av Monica - 27 oktober 2012 16:09

Inge och Wylie åkte ut till mig i dag. Egentligen var det väl onödigt att de skulle ut hit för vi skulle nämligen äta lunch ute i Lyckeby, så mest praktiskt skulle det väl vara att mötas där ute. Men men...

Jag var tvungen att kila ner till Willys för att hämta ut pengar att fylla på busskortet med, så när jag kom tillbaka väntade brossan och Wylie ute i trappan, jag möttes av ett solstrålande - Faster!

Sedan tog vi bussen ut till Lyckeby.

Innan vi åt lunch så ville Wylie gå en promenad vid ån och titta efter troll i skogen  . Wylie ville att Inge och jag skulle berätta om trollen och när hon hörde att de gjorde kläder av löv och mossa så plockade hon en massa löv och gav oss. Ha ha... 


 Efter promenaden så gick vi till en pizzeria och åt, egentligen hade vi tänk äta lunch på konditori Favorit, men de hade slut på bakad potatis och inga av de andra lunch-alternativen var särskilt lockande, så det blev pizzerian i stället. 


Därefter gick vi inom ÖoB, jag köpte ett paket med tre st saxar, något jag behöver då den jag har säkert är minst trettio år gammal och slö. Sedan köpte jag kattmat och en rolig mugg med halloween- motiv och lite annat. Efter att Wylie hämtats av sin mamma så blev det en runda inom Rusta för Inge och mig, de hade väldigt billiga plädar, tio kr stycket, så jag köpte fyra stycken att ha som överdrag på sofforna. De var väldigt tunna men som överdrag duger dem bra. Inge köpte två stycken, för samma ändamål. 

Nu är jag hemma och har hunnit städa upp lite och sitter nu vid datorn. 

Lite bilder från dagen...


   


Av Monica - 23 oktober 2012 21:37

Tisdagen är snart över, känner mig ganska slut, kommer nog att sova gott i natt.


Kökssoffan del två. Otroligt nog lyckades jag sätta ihop kökssoffan, var faktiskt övertygad om att det var kört med den. Sent i går så tänkte jag ta mig en sista titt på den innan jag gick och lade mig och drog då ut den en bit på golvet varvid något ramlade ned på golvet. En liten avlång rund metallgrej med ett hål i mitten. Jag kollade upp var den ramlat ut ifrån och insåg att metallgrejen hörde hemma i ett hål på en av trädelarna som skruvarna skulle skruvas fast i. Det fanns en sådan metallgrej till varje skruv och de sattes fast underfrån på varje del av kökssoffan som skruvarna skulle in i, men när skruvarna togs bort så hade de glidit ned och en av dem hade alltså nu ramlat ut.

Var inte lätt att få dessa på plats, tryckte man upp dem för högt upp eller inte tillräckligt långt upp så gick det inte att skruva fast skruven i dem eller om inte skruvhålet i metallgrejen var precis rakt i förhållande till skruven, det var mycket mer krångligare och tog längre tid än man kunde tro (och krävde sina svordomar). Men jag lyckades sätta ihop den.  Struntade i bottnen dock. 


Sov ganska länge nu på morgonen, blev ju väldigt sent innan jag gick och lade mig. Efter att jag vaknat och duschat så kikade jag ner i tvättstugan och såg att det var ledigt på förmiddagen så jag hann med att tvätta och tumla lite kläder. Sedan plockade jag undan lite här hemma.


Sirap lyckades smita ut när jag skulle släppa in Sigfrid, en lurig rackare den där, han måste legat på lur och bara väntat på att kasta sig upp på fönsterbrädet när fönstret öppnades,  samtidigt blev gammelkatten riktigt skräckslagen när detta brandgula monster störtade emot honom, hann inte hugga tag i Sirap mitt i alltihop utan katten slank ut. Hade helst velat ha honom inne tills pälsen börjat växa ut igen där han haft sina skador, men men... Får hoppas att han inte hamnar i slagsmål igen, får acceptera att busen inte vill vara inomhus.

Jag kunde äntligen vädra ut ordentligt i vardagsrummet igen i alla fall, kändes skönt att kunna ha balkongdörren öppen och känna den friska höstluften blåsa in. 


Sofie kom förbi en runda på kvällen, hon hade med sig några goda halloweenmuffins. Vi satt och pratade en stund, om lite allt möjligt          


 Presentation

Omröstning

Vilken årstid gillar ni bäst?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter
 Alla årstider har sin charm

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Katt-drottningen med Blogkeen
Följ Katt-drottningen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se