Katt-drottningen

Senaste inläggen

Av Monica - 7 oktober 2013 20:04


Länge sedan jag skrev här. Kände att jag hade behov av att skriva av mig lite. ÄR så trött på det här hyreshuset, jag avskyr lägenheten jag bor i och jag är verkligen så trött på granntanten som ringer på då och då och ber om hjälp.

Jag tycker synd om henne, men avskyr att hon ringer på. Vilket säkert säger en hel del om mig, men jag kan inte hjälpa det. Varje gång det ringer på dörren så känner jag ett stygn av panik, är det nu hon?

Tror hon börjat bli vimsig faktiskt. Som i dag, hon ringde på och bad mig hjälpa henne med tv-n. Okej tänkte jag, inte så illa, kanske hon vill ha hjälp med att byta batterier i kontrollen igen eller något i den stilen? Det går väl an. Men det var lite mer besynnerligt än så insåg jag snabbt.

Det visade sig att hon ville att jag skulle hitta kanal 7 åt henne så hon kunde se Glamour kl 18, det var bara det att kanal 7 var på tv-n när jag kom in i vardagsrummet. Jag sa det och fick då höra att det inte var rätt kanal 7, hon kände inte igen programmen så därför vad det inte rätt kanal  7.  Men jag kollade upp tv- tablån på min dator och det var givetvis rätt kanal. Sedan ville hon att jag skulle ordna så hennes tv bara hade 3 kanaler (ja ni läste rätt), hon tyckte inte om att ha en massa kanaler på tv-n och ville ha det som hon hade haft det förut. Jag vet inte ens om det går att ordna med något sådant, sa till henne att hon bara behöver trycka på de kanaler hon vill se och ignorera resten, men det kunde hon ju inte.  Sedan sa hon något om att hon inte tyckte om programmen som var på kanal 7 och ville att jag skulle ordna det åt henne. Jag undrade först om jag hört rätt och det hade jag.

Jag förklarade att det är kanal 7 som bestämmer vilka program de vill visa och att jag inte kan ändra på det.  Sedan var hon övertygad om att hennes telefon inte fungerade, när hon berättade så kom det fram att hon hade ringt sin son på morgonen och att telefonen då fungerat, men ändå var hon övertygad om att den nu var trasig.

Jag visade henne att den fungerade, men sedan var hon ändå och ringde på min dörr tio minuter efteråt och grät för att telefonen inte fungerade. Jag gissar att hon har svårt att trycka ned knapparna på sin nya telefon och att det därför blir fel ibland,  men hon verkar också som sagt ganska vimsig och när jag nämnde att hon borde be sin son om hjälp så sa hon halvsnyftande att han var så upptagen och blev arg om hon bad om hjälp. Hon började gråta vid några tillfällen, pga telefonen och pga av att ingen svarade när hon ringde och vid något tillfälle snyftade hon fram det att ingen brydde sig om henne.  Då kände jag bara panik. Hade velat rusa därifrån, men det vore ju omoget och elakt. Jag försökte säga något tröstande, tycker ju givetvis synd om henne.

Men det är så obehagligt, man blir så ställd och vet inte vad man ska göra. Jag är inte släkt med henne, känner henne inte eller hennes familj, det finns ju ingenting jag kan göra för att hjälpa henne. Det jag gjorde var att jag hjälpte henne att ringa sin syster. Men sedan sa jag att jag snart skulle iväg och inte hade tid att stanna. Ville bara så långt bort därifrån som jag kunde komma, vilket låter hemskt, men det fanns bara FLY i min hjärna.

Gick en lååååång runda sedan och när jag skulle hem smög jag mig fram till ytterdörren och låste upp.

Hatar Fogdevägen 4. Vilket inte bara beror på granntanten, men ändå.ANNONS
Av Monica - 26 juni 2013 14:48


Nu är det ännu en fisksort i havet som tydligen är så full av gifter att det kommer att bli fiskeförbud på den, ja eller i Vättern den här gången, men samma sak ändå. Undrar om det snart inte blir så att om man ens bara sticker ned stortån i plurret så svartar den? Ärligen, hur länge till kommer det att gå att äta något alls i naturen?   Så som det pumpas ut gifter och annat. Sedan får vi inte glömma de godkända gifterna som inte anses farliga, men som kanske inte är så bra för oss ändå. Typ e-ämnen och sådant och genmanipulerade grödor och sedan har vi ju dessutom besprutningsmedlen som dödar bina. En trevlig värld vi lämnar över till nästa generationer och ett bevis på att människan inte är så trevlig eller särskilt smart.


ANNONS
Av Monica - 8 juni 2013 13:04Sommaren är här, länge undrade man när den skulle komma och nu vet jag att den är här. Hur? Jo mina fötter är täckta av skavsår, det är så jag vet att sommaren har kommit. Sommarskor ligger så mycket tätare mot skinnet, man kan oftast inte ha sockor på fötterna heller för det ser ju lite fult ut i nätta sommarskor. Hur många gångar jag fått gå i varma klumpiga joggingskor i sommarvärmen för att fötterna är såriga går inte att räkna. Annars gillar jag sommaren, med sitt solsken och blommor och allt grönt. Men inte skoskaven.


I dag ska jag få hit vännerna en runda, Anna är ju man och barnledig nu för första gången sedan hennes lille pojke föddes. Ska bli kul. Vi hade tänkt att ha en tjejmiddag. Men sedan tyckte jag lite synd om min bror som känt sig lite ensam så jag bjöd in honom också.   Men som Anna sa: " Inge är ju en av tjejerna." Så det blir en tjejmiddag ändå  .


Uppdatering.

Nu kunde brorsan tyvärr inte vara med. Hade missat bussen, men vi klarade oss ändå. Var roligt att samlas hela gänget igen, ja alla var ju inte med, men vi i det gamla tjejgänget i alla fall.

Det blev alldeles för mycket god mat dock och vi kände alla för att rulla ut från köket när det var dags att gå in i vardagsrummet för fikat och vi väntade en stund innan vi drog fram kaffe och kakor. Anna sa det att "Du får inte laga så god mat!".

Tack o lov fick vi lite extra tid för middagen att sjunka för kaffebryggaren krånglade. Den har har en tendens ibland att svämma över, typ det blir något stopp i melitta-påsen så vattnet droppar inte ned i kaffekannan utan det svämmar över. Så vi fick brygga om.  Det blev mycket prat om dittan o dattan, alla har ju sina problem att diskutera typ och det har ju sitt underhållningsvärde   .  

   


Av Monica - 22 maj 2013 18:48

Sirap tog med sig en fågel in i dag, bytet var vid liv när jag kastade ut den på balkongen och stängde balkongdörren, katten var givetvis skitsur över att matte tog ifrån honom hans byte och han lade sig precis framför balkongdörren, blängande. Jag tittade ut genom fönstret då o då för att kolla ifall fågeln levde, den hade kurat ihop sig där ute. Jag tänkte ge den några timmar på sig att återhämta sig så den kunde fly, men antog att den nog skulle dö av skadorna den fått.


Sedan kom Sofie på fika på eftermiddagen och när hon undrade om vi kunde öppna balkongdörren (varmt och kvavt inomhus en solig o varm majdag som denna) så hade fågeln givit sig i väg. Så vi öppnade balkongdörren och släppte ut Sirap och hade det sedan öppet ett tag.

Sedan efter fikat när jag kollade ute på balkongen så kom Sirap stolt spatserande där ute på bakgården med en ny liten fågel i munnen, inte samma som innan för denna hade lite gult på bröstet. Jag stängde balkongdörren och innan jag o Sofie gav oss ut en runda så kollade jag en sista gång på balkongen och där låg katten och väntade på att bli insläppt med fågeln bredvid sig, inte tillräckligt hungrig för att äta upp den men ovillig att lämna kvar den där för andra att mumsa på. Så han fick vara kvar där ute när jag o Sofie gav oss iväg. 


Hon skulle en runda tillbaka till jobbet för att kolla efter en klocka som hon glömt kvar, så vi tog bussen till sunnadalskolan (ingen klocka, den har nog hittat en ny ägare skulle jag tro) och sedan gick vi över marieberg. Jag bodde på marieberg för några år sedan, jösses det är nog typ 10 år sedan nu. Det har inte förändrats särskilt mycket, fint grönt lugnt område. Sedan gick vi ned till närmsta busshussplats och åkte vidare till Willys pantaholmen o handlade lite.


Nu hemma igen så öppnade jag balkongdörren och såg att Sirap spytt upp torrfoder och kycklingbitar som han fått att äta innan han gick ut på jakt, för att kunna ätit upp fågeln och tydligen hade han inte tyckt om jaktbytet för han hade lämnat kvar en hel del av den också på balkonggolvet, typ inälvor och köttbitar och äckligheter täckta av grå fjädrar. URK. Inte kul att behöva städa upp det.

Tog upp det med papper och kastade det över balkongräcket för det glädjer väl lite mindre sparsmakade djur där ute.  Tvättade sedan händerna väääldigt noga. Jag gick ut på balkongen därefter och ropade på katten som kom springande ut från närmsta buskage, upprört mjauande, han var inte glad. Han gick raka vägen fram till matskålarna och knaprade bilanx.


Av Monica - 15 maj 2013 19:01


Gillade den här jättemycket, finns en och annan som jag innerst inne hade velat skicka den här till.


 
Snubblade över den här också och tyckte den var så rolig. 


 
 


Småfåglar är ju annars ganska illa ute när det gäller katter, i alla fall när det gäller min katt, men lite större fåglar och speciellt då kråkor tänker jag på är ju fenomenala på att sätta sig i respekt och till och med skrämma bort katter. Inte ensamma då givetvis, men jag har sett hur de kan gå samman några stycken och liksom nästan "omringa" en katt och kraxa, flaxa med vingarna och då känner sig nog de flesta katter ganska otrygga och går undan. Har hänt att min Sirap fått lämna en fångad sork eller så till kråkorna ibland.


Av Monica - 14 maj 2013 16:36


Urk. Denna dagen började väl lite så där... Steg upp kl 08. Jag hade gjort iordning frukost, stekta ägg och en smörgås och skulle sätta mig ned framför datorn o gå in på free-tv sidan o titta på nya avsnittet av "How I meet your mother". Öppnade balkongdörren för att få in lite frisk luft och vad hittar jag på balkonggolvet, precis framför balkongdörren? Resterna av en kaninunge, ett pyttelitet bakben och en hög med inälvor o pälsbitar. Urk. Inte alls särskilt kul att sitta ned sedan och äta frukost, äggen smakade inte alls. Fast innan fick jag ju ta en massa papper, massa massa och lägga över resterna och ta upp o kasta ut över räcket. Katten hade nog haft kul i natt. Naturen är grym.Uppdatering. Kl 21. 40 Sirap åt ingenting på hela dagen, inte förrän nu på kvällen. UUUUndrar varför????

Av Monica - 13 maj 2013 16:27


 Var ute hos Anna en runda i dag, det finns ju ett gym i källaren i deras hyreshus så vi var där nere och slet på de olika maskinerna, vi orkade inte träna så länge, ca 20 min bara. Vi är ju ganska otränade båda två. Men det blir lite längre för varje gång. Sedan fikade vi och därefter gick vi en liten runda in till stan, jag hade ett ärende inne på bokia och sedan gick vi tillbaka till saltö där jag tog bussen hem. Jag stannade till på willys på vägen hem och gjorde resten av veckohandlingen.

  

 

Väldigt rolig bild. Tankeväckande också. Det är en sak om ens hund fryser i vinterkylan och behöver ett hundtäcke, eller ifall vovvens gamla matte stickar en tröja till sin lilla ögonsten istället för hundtäcke. Men att ta på hundar kläder för att de ska se söta ut? Prinessklänningar och smokingar och andra sådana dumheter? Det är ju inte bara omoget utan också förödmjukande för djuret och kom inte och säg att "min hund tycker om att se fin ut" för det tror jag inte ett dyft på, för en hund är det onormalt att ha kläder på sig. 

Av Monica - 25 april 2013 18:58


Torsdag, känns som det bara var i går som det var måndag. Steg upp vid kl 8, hade en del viktiga samtal att ringa, avskyr att ringa viktiga samtal. Men men... mycket som man avskyr här i världen men ändå måste stå ut med.

Nu har ju myrorna börjat dyka upp, de invaderar balkongerna o när man har balkongdörren öppen så smiter de jäklarna in i lägenheten, har läst på en massa ställen på nätet att om man häller ut lite funlight så ska myrorna dö av det, men de verkade inte alls intresserade. Jag städade och torkade runt fönster och balkongdörr med ättika, ännu en sådan där huskur mot myror (det sägs att de ska avsky lukten av ättika) men jag vet inte om jag tycker att det gör någon skillnad. Men det känns i alla fall lite bättre att ha gjort något, även om det antagligen är helt verkningslöst. Jag ringde faktiskt riksbyggen som är dem som har hand om felanmälningar här i hyreshuset, men fick det svaret att vi hyresgäster själva ska ringa Anticimex. Det vågar man ju liksom inte göra, tänk om man själv måste betala för det då?

Annars så var jag en runda hos Anna i dag, vi åt varma smörgåsar och satt sedan och pratade en stund och gick sedan  ut en runda i det fina men något blåsiga vädret.  Därefter så begav jag mig till kyrkogården och köpte penséer och planterade på pappas grav. Därefter blev det en snabb runda ned till willys och sedan hem. Inge kom över en runda, han hade med sig fika och det blev mycket pratande där med. Jag följde brorsan till busshållplatsen för en stund sedan och har nu dammsugit här hemma och passat på att vädra ut nu när solen är på väg ner och myrorna inte är lika intresserade av att klättra upp på husväggen och upp till balkongerna nu när solen inte längre ligger på där. 

Man går hela vintern o längtar efter den varma soliga våren, men glömmer varje gång bort att med våren kommer de förbannade jäkla myrorna.

Presentation

Omröstning

Vilken årstid gillar ni bäst?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter
 Alla årstider har sin charm

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Katt-drottningen med Blogkeen
Följ Katt-drottningen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se