Katt-drottningen

Senaste inläggen

Av Monica - 18 oktober 2014 12:54


Förbannat, skrev ett långt inlägg och det blev nån vajsing så allt försvann. Stod nått om "felaktig kontrollsumma" eller något sådant. En lång radda svordomar här efter.............................................
........

Grrr.

Ja ja, sånt är livet.


Var länge sedan jag skrev här nu. December förra året. En hel del har hänt sedan dess, givetvis.

Jag har börjat praktisera, eller ja, sysselsättning heter det ju när man är permanent sjukskriven. Antar att det är samma sak.

15h i veckan är jag och hjälper till i ett skolkök på en friskola. Verkar som det funkar bra, började i början av augusti och har inte varit borta en enda dag hittills. Tycker det är kul, sköter mest disken och salladsbaren och trivs med det. Mår bättre när jag har något vettigt att göra.  Känner mig gladare. Men det är givetvis en balansgång, det är så lätt att tro att man orkar mer än man gör.


Sedan mitt upp i alltihop så bestämde jag mig för att flytta, första december blir det av. Känns fortfarande ganska overkligt och bara tanken på allting som måste fixas innan dess ger mig  lite panik. Jag har ju länge klagat över den här lägenheten, tror att det finns mer än ett inlägg här på bloggen där jag spyr galla över vindsluktande garderober osv.

 
  

Nu i alla fall hade min bror sett att det låg precis en sådan lägenhet som jag ville ha uppe på karlskronahems hemsida.  En bottenlägenhet med uteplats, på Marieberg. Jag har ju inte känt att jag har råd att flytta, men brorsan tyckte det att det ekonomiska alltid ordnar sig i slutändan på något vis och att jag ska sluta se allting så negativt. Ligger väl något i det sista kan tänkas, men jag tror inte han fattar hur lite man får från försäkringskassan.  I alla fall så gick jag o kollade på lägenheten och beslöt mig för att tacka ja till den.  Sedan var det lite krångel med mitt nuvarande bostadsbolag för de har ju ingen bobutik här i stan eller möjlighet att skicka in en uppsägning över internet och för att undvika dubbla hyror så var jag tvungen att skicka iväg uppsägningsblanketterna innan siste augusti.

Blanketterna fick man skriva ut från deras hemsida och eftersom jag inte har någon skrivare eller möjlighet att kunna använda en kompis skrivare just den veckan, så blev det lite problematiskt. Men tillslut fick jag blanketterna utskrivna i alla fall och sedan kom nästa problem, nämligen att karlskronahem inte meddelade mig att jag fick lägenheten i god tid, jag fick inte reda på det förrän på fredagen och hade då antagit att jag inte skulle få den.

Den siste augusti var nån gång på helgen så det gick ju inte att posta blanketterna till svenska bostadsfonden i tid. Så det blev en massa krångel, bland annat att hitta vem man skulle kontakta på svenskabostadsfonden för att fråga ifall de kunde godtaga uppsägningen från månadsskiftet ändå, tycker inte att deras hemsida är särskilt användarvänlig faktiskt.

Men i slutändan gick det bra, inga dubbla hyror.


De senaste 2 veckorna har det varit en massa som varit o kollar på lägenheten, mest utländska studenter som inte talar ett ord svenska och knagglig engelska. Galgamarken ligger ju på backen ovanför högskolan så det är ju perfekt läge för dem. 


Annars tycker jag att Galgamarken de senaste åren blivit väldigt nedgånget, det har ju dessutom redan innan den nackdelen att det ser fruktansvärt tråkigt ut här uppe, gamla tråkiga hyreshus från 40 talet med tegelfasader och alla dessa berghällar som sticker upp mellan hus och vägar och ger området en labyrinliknande trång klaustrofobisk känsla som förvärras av alla bilar som parkerar uppe på de redan smala trottoarerna. Många äldre tror ju fortfarande att Galgamarken är ett fint område och det var det kanske för en trettio, fyrtio år sedan då det fanns ett riktigt centrum här uppe med affärer och allt det där.  Men jämför man Galgamarken med Marieberg så vinner Marieberg, i alla fall nu för tiden.


Så det var lite om vad som hänt, ska se ifall jag inte kan skriva här oftare. Får införa den regeln. En gång i veckan om det så bara är en mening eller två.ANNONS
Av Monica - 13 december 2013 18:52


Lite om vad som hänt sedan oktober, en bild säger mer än tusen ord sägs det ju.Var kattvakt en vecka, jag var väl inte sådär uppskattad till att börja med, men det tog sig.

 


Sofie kom över en söndag, jag bjöd på äppelpaj. Höstens första och enda.

   


  Var med kursen på grevagården och åt lunch en dag.


Jag följde med brossan och brorsdottern till tågstationen en lördagsförmiddag, de skulle ned till Yngsjö och hälsa på mamma/farmor en runda.


          Fika hos Anna, vissa borde kanske dra ner en aning på kaffet.... en tanke bara....


  Kalle och jag åkte ned till mamma en fredag. Mamma och jag ute och promenerar 


  Brossan och Wy på besök hos mig en söndag


Ingo fick fatt på min kamera och tog lite bilder... mest på sig själv visserligen...

         
Fika hos Anna igen, jag hade med mig min adventssockerkaka.

Sofie var alldeles för upptagen av att bära runt på Viktor för att hinna fika något       

Tillslut fick Anna lov att ge honom lunch


  Sofies födelsedagskalas.  

Blåste ganska rejält den torsdagen, tur jag fick skjuts dit av Anna och Andreas, för de vindarna var inte att leka med....     

ANNONS
Av Monica - 13 december 2013 18:07

Jösses så fort veckorna gått, det är redan  13 december, Lucia.  Hur gick det till?   

Det är väl det att man har haft saker och ting att göra om dagarna, eller rättare sagt att jag har haft saker och ting att göra om dagarna. Tiden går fortare när man är sysselsatt. 

I dag på kursen var vi efter lunchen på någonting som heter Sol Sand Strand, vi fick gå in i ett rum som är inrett som en strand med sand på golvet, solstolar och tapeter med medelhavsmotiv   och i taket är det nån sorts speciella lampor som typ ska ge seratonin och riktig medelhavsvärme. Meningen är man ska bli pigg av det.

Bara att kunna köra ner tårna i sanden och känna sommarvärme mitt i vintern   är ju inte fy skam direkt.   


Av Monica - 12 november 2013 19:32

 


Så himla gulligt.

Av Monica - 26 oktober 2013 16:56


Lördag. Sov till kl 08, tittade sedan på det första avsnittet av en ny tv- serie. Dracula. En intressant tolkning av Bram Stokers historia, i den här versionen är Dracula en sorts anihjälte som ska hämnas på "The order of the dragon" genom att skapa fri trådlös energi till det Victorianska London, så löjligt att man bara måste titta  .


Sedan i dag så var jag och Sofie en runda på Pumpafestivalen i Wemöparken, fast det var inte mycket till festival direkt, snarare en liten mysig markad, där de sålde lite mat och kakor och givetvis en massa pumpor. Det var mest en massa barnfamiljer där ute, alla ungar ville givetvis köpa en pumpa för 40 spänn och skära sig en lykta.

Sofie o jag åt lite pumpasoppa och sedan kaffe och pumpakaka till efterrätt.

 Därefter åkte vi in till stan, det hände visst lite saker där inne också. Bl a gjorde Sofie en typisk Sofiegrej. Det var ett ställe där en massa barn stod på kö för att bli sminkade och få håret friserat, Sofie gick fram dit och frågade om vuxna också fick bli stajlade. (Hade velat ha det självförtroendet). Hon ställde sig i kön för att bli sminkad och jag smet in på kapphal tills hon var klar . Hittade ett nattlinne på rean där för 100kr.

Är hemma nu, är lite trött och ska snart värma upp lite middagsmat.

Av Monica - 25 oktober 2013 18:49Fredag. Ännu en vecka avklarad, en väldigt jobbig vecka, känns skönt att den är över och helgen står för dörren.  I dag mådde jag bra så dagen bara rusade iväg, morgonen började lite jobbigt så jag trodde först att den skulle följa veckans tema, men det visade sig vara en bra dag.


Det jobbiga i dag på morgonen var det att granntanten stoppade mig när jag skulle i väg till kursen, jag hade precis kommit fram till porten när jag hörde hennes ytterdörr öppnas. Jäklar.  Hade jag varit några sekunder snabbare så hade jag hunnit undan. Hon bad mig hjälpa henne med hennes kylskåp. Är ju inte första gången hon påstår att hennes kylskåp är sönder och även om det var sönder så är det ju ingenting jag kan göra något åt.  Sedan hade jag ju bråttom också. Jag förklarade det att jag inte kan laga ett trasigt kylskåp och att hon får ringa Riksbyggen och att jag dessutom har bråttom. Men hon snyftade fram det att riksbyggen inte vill komma och så vidare, vilket jag kan förstå (gissar nog att hon ringer dem med påhittade fel stup i kvarten), men jag tittade på kylskåpet i alla fall och jag tror ju inte att det är något fel på den.  Är ju som sagt inte första gången hon ringt på och påstått att henne kylskåp är sönder, eller att hennes tv är sönder, eller telefon eller radio...

Hon inbillar sig saker och ting tror jag. Suck. Det blir typ att smyga ut i trappan en tid härefter när jag ska ut. 
Men i alla fall, det var den jobbiga början på dagen, men jag kom fram i tid, blev tvungen att gå i lite raskare takt bara.


Annars har den här veckan varit tuff, jag har haft ont och varit trött. Jag mådde lite bättre i tisdags eftermiddag så jag var ute och hälsade på Anna en runda. Vi fikade och gick en promenad. Vädret var också lite finare då, inte varit allt för mycket sol den här veckan direkt.            Sirap har funnit en ny favoritsovplats, en upp och nedvänd stol ute i köket.

 

Av Monica - 20 oktober 2013 14:50Man blir verkligen slö av det här vädret, slö och trött och irriterad. Det har varit grått och blött nu i två dagar, tror till och med att det är gråare i dag, det känns gråare i alla fall. Jag har varit ganska produktiv  i dag ändå, hade veckans storstädning nu på morgonen, dammtorkning och dammsugning av hela lägenheten. Det står på schemat på söndagarna. Har sedan gått en runda runt Gräsvik med Sofie, det kändes en aning trögt, antagligen pga av att jag inte gått min vanliga motionsrunda nu på tre dagar och sedan pågrund av detta hopplöst tråkiga höstväder. Eller egentligen så är det nog inte höstvädret i sig som är problemet, utan bristen på solsken, för en solig höstdag kan vara vacker, det är de tröga gråa tonerna som nöter ner humöret. I fall man påverkas så starkt av två dagars regn och molnighet, hur är det inte då för de stackarna som bor på de breddgrader där solen inte går upp alls på några månader under vintern? Glad jag inte bor där.

Solen ger oss inte bara D- vitamin, den påverkar vårt psyke positivt.  Det är inte bara växterna som behöver solen, även om vi nog verkar vara mer ömtåliga för dess strålar än de flesta andra djur på vår kära planet, så sloknar vi utan den. 

Av Monica - 13 oktober 2013 12:23


En grå och mulen höstdag, men jag ser fram emot att gå en runda snart, frisk luft och motion och de vackra höstlöven, ska handla är tanken och passar då på att gå en längre omväg dit, har lyckats få den där rundan om dagen hela veckan faktiskt, är ganska stolt över mig själv. 

Sedan är jag nästan klar med dagens "måste göras grejor". Tvättstugan och storstädning av lägenheten är avklarad, sedan är det bara promenaden och handlingen kvar.  Jag tog till och med och dammsög golvlisterna med det där speciella dammsugarmunstycket, en massa extrajobb men å andra sidan finns det inget damm på golvlisterna som kan locka till sig pälsängrar. Tog sedan och moppade golven, fast lämnade cirka en 15cm vid golvlisterna så inte insektsgiftet försvinner, det ska ju vara verksamt i ca 4 veckor till så det vill man ju ha kvar. Man kan dammsuga vid golvlisterna men inte våttorka.

I vanliga fall tycker jag att det räcker att dammsuga bara, har alltid tyckt att det är onödigt att våttorka golven, men jag tänkte vara extra noggrann, hade i lite ättika i moppvattnet, så nu luktar väl golven blommor och ättika, intressant blandning, förhoppningsvis en ogästvänlig blandning.  


Spelade The Sims i går, en stund på förmiddagen och en längre omgång på eftermiddagen, gick också två långa promenader så jag satt inte klistrad vid datorn hela dagen. Det nya grafikkortet verkar funka, datorn stängde inte av sig i alla fall. Men jag tycker nog att spelet ser lite mer "tecknat" ut än det gjorde när det gamla grafikkortet funkade. Men jag kanske minns fel. I vilket fall så hade jag kul. Lite för kul, jag kände mig ganska tung i huvudet tillslut, nästan huvudvärk, så jag beslöt att det var dags att gå ut och få lite frisk luft igen. Därför blev det två promenader i går.   

I dag tas inte spelet fram förrän alla "måste göras grejor"  är avklarade. Så promenad och handla står näst på listan   .

Presentation

Omröstning

Vilken årstid gillar ni bäst?
 Vår
 Sommar
 Höst
 Vinter
 Alla årstider har sin charm

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Katt-drottningen med Blogkeen
Följ Katt-drottningen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se